CFDer er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet gearing. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i slike produkter med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Ordliste: P

These are common terms used in the financial services industry

P&L (Gev/tap)

Forkortelse for gevinst og tap: en konto utarbeidet på slutten av en regnskapsperiode for å vise brutto og netto gevinst eller tap.

Parabolic SAR

Stop og reversering – en chartindikator som brukes i teknisk analyse for å identifisere avslutninger på trender og potensielle reverseringer.

Pip

Brukes vanligvis i referanse til valutakurser. En "Percentage In Point" er vanligvis, men ikke alltid den fjerde desimalen, dvs. 0,0001. Tradisjonelt var en pip det minste punktet som en valutakurs kunne bevege seg, men nå er det ikke lenger slik.

Pivot punkter

Pivot punktene i teknisk analyse bruker forrige periodes høyeste, laveste og stengning for å beregne gjeldene periodes støtte- og motstandsnivå.

Posisjon

En åpen handel som du har i et marked.

Før du går..

Prøv CFD-handel med en kostnadsfri demokonto. Få tilgang til vår innovative handelsplattform og test strategien din med 100 000 fiktive kroner.