CFDer er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet gearing. 72% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i slike produkter med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Nettplattform

Hvordan nullstiller jeg passordet?

Du kan nullstille passordet ved å klikke på "Glemt passord?" på innloggingssiden. Vi vil da sende instruksjoner for endring av passordet til e-postadressen du brukte til å logge inn på kontoen din.

Hvordan finner jeg informasjon om et bestemt produkt?

Finn det produktet du ønsker ved å søke i søkefeltet. Så trykker du på pilen på produktet og deretter "Produktoversikt". Produktoversikten gir deg informajon om spread, marginkrav, åpningstider for handel og finansieringskostnader.

Hvordan kan jeg bytte mellom kontoene mine?

Velg kontonummeret øverst til venstre på skjermen, eller velg lås-ikonet i høyre hjørnet, og deretter velg «Bytte konto». På iPhone og iPad velger du Mer-knappen. På Android-enheter går du til sidemenyen og velger Bytt kontoer.

Hvordan finner jeg det produktet jeg vil handle?

Søk i Produktbiblioteket som du finner øverst til venstre i navigasjonsfeltet. Hvis du kjenner til navnet, børskoden eller vanlig kallenavn skriver du det inn og søker. Eller bla gjennom listen av aksjer, indekser, råvarer, valutaer og rentepapirer, og filtrer etter type, sektor, region og land.

Kan jeg kontakte noen for hjelp i plattformen?

Ja, du kan kontakte kundeservice når markedene er åpne. Trykk på "Support" i menyen og deretter "Live hjelp". Live hjelp er en chatfunksjon i plattformen. Du kan også ringe oss på 22 01 97 02.

Kan jeg gi tilbakemelding?

Ja, det kan du. Trykk på «Tilbakemelding» under «Support»-menyen i plattformen for å sende kommentarene dine til oss. Alle tilbakemeldinger sendes direkte til Produktutviklingsteamet vårt, og mange av forbedringene i plattformen er direkte resultat av kundenes tilbakemeldinger.

Hvordan stenger jeg delvis en posisjon på nettplattformen?

I beholdningsoversikten kan du velge posisjonen som du delvis vil stenge. Klikk på det røde x-ikonet og endre antall enheter eller beløpet du vil redusere posisjonen med.

Kan jeg se plattformen på mer enn én skjerm?

Ja, du kan åpne charts i et eget nettleservindu. Velg et produkt og åpne opp et chart. Trykk på "Åpne opp i en ny fane" øverst i høyre hjørnet og deretter dra det over til den andre skjermen. Plattformen kan også minimeres og maksimeres ut over flere skjermer.

Hvordan kan jeg laste ned et kontoutdrag?

Gå til menyen i plattformen og velg "Konto", og deretter "Rapportoversikt". Her kan du velge om du vil ha daglige, månedlige eller årlige, og hvilken e-postadresse du ønsker den skal bli sendt til. Du kan også gå til "Historikk" i kontomenyen, velg "Dato/tid" og deretter et datointervall. Så velger du ikonet i det nedre venstre hjørnet i historikkvinduet for å laste ned kontoutdraget. Du kan velge mellom formatet .pdf og .csv.

Hvor mange charts kan jeg ha åpne samtidig?

Du kan ha maksimalt 10 charts åpne per arbeidsflate. Det vil si maksimalt 50 charts om du bruker alle fem arbeidsflatene. For at plattformen skal fungere optimal anbefaler vi at du har minimalt med åpne charts på arbeidsflatene.

Hvordan logger jeg på CMC Markets-kontoen?

Når du har fått bekreftelse på at kontoen din er åpnet og du har verifisert e-postadressen, kan du logge inn via nettsiden vår. For å logge inn må du skrive inn den registrerte e-postadressen og passordet som du oppga i søknadsskjemaet, deretter velger du Live- eller demokonto.

Finnes det enheter som ikke kan brukes til å logge inn på plattformen?

CMC Markets-appen er kun tilgjengelig for iPhone og iPad fra Apple og Android-enheter. Du kan logge inn på plattformen ved å bruke en Windows-telefon via nettleseren på enheten.

Hvordan plasserer jeg en handel?

Trykk Salgs- eller Kjøpskursen så vil du få frem et ordrevindu. Velg mellom Markedsordre, Limitordre eller Stop entry-ordre, angi handelsstørrelsen og trykk enter. Legg til eventuelle Stop Loss- og Take Profit-nivåer og plasser handelen.

På mobilappene kan du sveipe fra høyre til venstre hvor som helst i ordrevinduet for å få frem et chart, og bruke kursgliderne for å angi handelsnivåene direkte fra chartet. Nettbrett bruker den ekstra skjermplassen til å vise chartet til venstre for ordrevinduet med relevant ordrekurs og risikostyringsnivå vist i forhold til historisk kursbevegelse. Husk at all informasjon knyttet til tidligere avkastning av en investering ikke indikerer fremtidig avkastning.

Hva er systemkravene for å få tilgang til nettplattformen og mobilappene?

Det er ingen spesifikke systemkrav, men du trenger internettilgang for å kunne bruke desktop plattformen og mobilappene. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome for best mulig opplevelse. Vær oppmerksom på at vår HTML5-baserte plattform ikke lenger krever Adobe Flash Player.

Hvordan kan jeg aktivere markedsdata?

Markedsdata kan aktiveres ved først å velge "Brukerinnstillinger" øverst til høyre (se etter hode- og tannhjulsymbolene) og deretter "Markedsdata". Du kan nå aktivere de individuelle landene som du vil ha tilgang til. Vær oppmerksom på at det i noen land er kostnader for markedsdata. Gå til opplæringsdelen vår for mer informasjon.

Hvordan bruker jeg en Stop Loss- eller Take Profit-ordre på en eksisterende posisjon på nettplattformen?

Dersom du allerede har en åpen posisjon, klikk "Endre handel". "Endre handel"-ikonet finner du på høyre side av handelen i beholdningen din (pennikon). Ved å trykke på den vil du åpne ordrevinduet. I ordrevinduet klikker du enten Stop Loss, Take Profit eller begge, avhengig av hva du vil gjøre. Det er tre måter å plassere disse ordrene i ordrevinduet:

- Du kan skrive inn ønsket kurs for Stop Loss- eller Take Profit-ordren i boksen til venstre
- Boksen til høyre indikerer hvor mye penger du er villig til å tape eller tjene
- Du kan endre boksen til høyre ved å klikke pilene over den. Dette vil endre tallet til å vise hvor mange punkter bort fra åpningskursen du ønsker å plassere Stop Loss- eller Take Profit-ordren

Vær oppmerksom på at vanlige og Trailing Stop Loss-ordre ikke er garantert utførsel til ønsket nivå, og at slippage kan oppstå hvis det er markedsgap på din stop. Slippage oppstår ofte på grunn av volatilitet, kanskje på grunn av nyhetshendelser. Hvis du vil unngå slippage, må du legge til en Garantert Stop Loss-ordre til posisjonen.

Kan jeg se min kontohistorikk?

Om du velger «Konto» og deretter «Historikk» i menyen, kan du se historikken din fra ulike tidsrammer. Filtrer ved å velge «Dato/tid» øverst til venstre. Du kan også filtrere etter «Type» for å bare se f.eks betalinger. Du kan eksportere kontohistorikken som en pdf- eller excel-fil ved hjelp av ikonene nederst til venstre.

Hvorfor kan jeg ikke se kursene for aksje-CFDer?

Kursfeeden på våre aksje-CFDer er deaktivert som standard på grunn av kostnadene vi pådrar oss fra relevante børser. Hvis du åpner et chart eller ser på aksje-CFDen i produktbiblioteket, kan du trykke på «Klikk for å aktivere» og få aktuell markedsdatafeed for den regionen som produktet handles i.

Hvordan bruker jeg en Garantert Stop Loss-ordre?

Du velger Stop Loss i ordrevinduet til det produktet du vil handle. Når du har valgt Stop Loss i ordrevinduet klikker du på pilen under "Normal" og velger Garantert Stop Loss-ordre. Så angir du parametrene på samme måte som du ville gjort med en vanlig stop.

Vær oppmerksom på at det er et gebyr og en minimumsavstand for plassering av en Garantert Stop Loss-ordre. Du finner denne informasjonen i Produktoversikten for det relevante produktet.

Hva kan jeg gjøre hvis plattformen er treg?

For optimal ytelse av plattformen må du være sikker på at du har en rask og stabil internettilkobling. Hvis plattformen ikke er så raskt som den pleier, anbefaler vi at du tømmer bufferen i nettleseren og starter nettleseren på nytt. Å redusere antall tekniske indikatorer i åpne chart på plattformen kan også forbedre problemet.

Hvis du opplever lignende problemer på mobilplattformen, lukker du appen på telefonen og starter appen på nytt. Hvis problemene vedvarer, kan det hende du må oppgradere til den siste versjonen av appen.

Kan jeg logge på kontoen via nettsiden deres og mobilenheten samtidig?

Nei. Du kan kun være logget inn ett sted på samme tidspunkt, enten på nettsiden eller via mobilappen. Dersom du prøver å logge deg inn på plattformen via appen etter at du allerede har logget inn via nettsiden, vil du bli logget ut av plattformen via nettsiden.

Hvor finner jeg finansieringskostnadene på nettplattformen?

På nettplattformen velger du pilen til venstre for produktet eller de tre linjene øverst til venstre i chartet og velger "Produktoversikt". Fra dette vinduet kan du se finansieringssatsene fra de siste 30 dagene. For mer informasjon om hvordan du beregner disse kostnadene, les Finansieringskostnader for CFDer.

Hvorfor og hvordan endres minimumsavstanden på en Garantert Stop Loss-ordre (GSLO)?

Risikostyringsteamet vårt avgjør minimumsavstanden for GSLOene på et spesifikt produkt, avhengig av markedsvolatiliteten og risikopreferanser for det produktet den dagen.

Hvor får jeg tilgang til plattformen?

Du får tilgang til den nettbaserte plattformen ved å logge på her. Du får også tilgang til plattformen på mobilen eller nettbrettet ved å laste ned CMC Markets CFD-handelsappen. Appen er tilgjengelig for Android, iPhone eller iPad.

Hvor finner jeg kontonummeret mitt?

Du finner kontonummeret øverst i venstre hjørne av plattformskjermen. Du finner også kontonummeret i e-posten du fikk som bekreftelse på at kontoen er åpnet.

Hvordan får jeg kontoutdrag tilsendt på e-post?

Gå til menyen i plattformen og velg "Konto", og deretter "Rapportoversikt". Her kan du velge om du vil ha daglige, månedlige eller årlige, og hvilken e-postadresse du ønsker den skal bli sendt til.

Får jeg tilgang til plattformen når jeg er i utlandet?

Ja, du skal kunne logge deg inn på plattformen og mobilappene når du er i utlandet, dersom du har nok mobildekning eller koblet til Wi-Fi.

Kan jeg gå long og short på samme instrument på samme tid, i så fall hvordan gjør jeg dette?

Du kan gjøre dette, med mindre du har lagt til Garantert Stop Loss-ordre til din handel.

For å aktivere denne funksjonen må du deaktivere «Konto Netting»: gå til «Innstillinger» (øverst til høyre ved siden av lås-ikonet), velg «Kontoinnstillinger» og deretter huk av boksen «Aktiver Konto Netting for denne Konto».

Vær oppmerksom på at shorting av enkelte instrumenter ikke er tillatt – se vår produktoversikt for mer informasjon.